2010. május 11., kedd

Monaka

Hétvégén a macskaköves sikátorokról, lefüggönyzött gésaházakról és francia vendéglőkről* híres Kagurazaka negyedben jártunk. Nem tudom, a macskakő hogy került ide, de itt megvadulnak érte; komoly helyi turistalátványosságnak számít. A sikátorok hagyományosan a teaházak és gésák köré szerveződtek, csakúgy, mint a régies wagashi boltocskák is, amiket azok ellátnak megrendeléssel. Így, egy kiváló francia ebédet követően, a legrokonszenvesebb “cukrászdában” megvettük ezeket a halakat. Senkit se tévesszen meg a modern csomagolás, ez az egyik legrégibb édesség, a monaka. A külső, ostyaszerű réteg neve rizspasztából készül, amit édes vörös vagy fehér babbal (mi mással is….) töltenek.




-------------------------------------------

* a közeli francia intézet hatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése